recept: Pálcikás pecsenye, Kifőzde
Pálcikás pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg fehérkaraj,
25 deka szalonna
3 zsenge cukkini, kb fél kiló,
3 húsos paprika,
2 közepes hagyma,
30 deka friss gomba

A páchoz:
1 deci olaj,
2 ek csípős mustár,
1 fej (tényleg) sóban tört fokhagyma,
feketebors, vadcsombor,
1 kk bodzaecet,
1 kk méz,
1 késhegynyi őrölt gyömbér




A húst 3x3 centisre kockázom, (nem kell centis, csak úgy nagyjából), majd a pácba dugom, ott üljön benne 1 napot.

Másnap, a pálcikákat sorban a feldarabolt hozzávalókkal feldíszítem, sorban, hogy mindenből jusson rá.
A maradék páclét felöntöm sörrel, s vigyázok rá.

Keményfa parázson ropogósra sütöm, közben a lével locsolgatva.
25 ilyen nyárs lett, dehát heten voltunk, s még úgy gondoltuk, hogy elmegy egy tálca miccs is mellé... Meg kolbász...
Sörben hiány nem volt.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pácolás
 grillnyárs
 mititei
 rablóhús
 szentmihályi saslik

Forrás: Sancho receptje képpel

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.05.23. Utoljára frissítve: 2013.05.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:02:01 - 1.02)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez